BOTOX/AZZALURA

Azzalure

Botox / Azzalure

Botulinumtoxin A får muskler som bildar rynkor att slappna av och blir slätare. En behandling med Botox har dessutom en preventiv effekt och förebygger utveckling av rynkor i det behandlade området.

 

Områden som behandlas framgångsrikt med Botolinumtoxin:

• Rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor)
• De horisontella rynkorna i pannan
• Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar)
• Svettbehandling i armhålor
• Spänd käkmuskulatur, tandgnissling

Botolinumtoxin är ett naturligt förekommande protein som injiceras med en tunn nål i små doser och gör att de muskler som bildar rynkor slappnar av och blir slätare. Andra nervfunktioner, till exempel hudens känslighet för beröring, påverkas inte. Behandlingar med Botolinumtoxin har använts i mer än 20 år för medicinsk behandling. En rätt utförd injektion ska inte förändra ansiktets normala mimik eller märkas på annat sätt än att patienten ser mer utvilad och fräsch ut efteråt.

Behandlingen går fort och är nästan helt smärtfri. Azzalure tillverkas av Galderma som har 30 års erfarenhet inom dermatologi. Resultaten syns ofta redan efter ett par dagar och håller i sig i upp till 6 månader.

Så går en behandling med Botolinumtoxin till

Ansiktet tvättas rent och injektionsområdet desinficeras. Injektionen är oftast smärtfri och behandlingen tar cirka 15-30 minuter. Efter behandlingen kan patienten återgå till dagliga uppgifter. Det första resultatet visar sig efter ett par dagar och full effekt når man efter 2 veckor.

Vetenskapliga studier visar att effekten av Botox / Azzalure varar längre efter upprepad behandling, detta dels beroende på att rynkmuskeln blir svagare efter varje behandling som resultat av att den inte används och dels för att man omedvetet ändrar mimik.

Cias beauty secret

Biverkningar med Botolinumtoxin

Liksom alla läkemedel kan Botox / Azzalure orsaka biverkningar, men det är fram till idag inte rapporterat om några bestående men. De vanligaste biverkningarna är relaterade till injektionsstället, såsom rodnad, svullnad, irritation, hudutslag, klåda, stickningar, smärta, obehag, sveda, blåmärke eller huvudvärk. Vanligtvis uppträder dessa biverkningar inom första veckan efter behandlingen och varar inte så länge.
Relaterat till injektionsteknik finns även en liten risk att en närliggande muskel blir försvagad, till exempel muskeln som lyfter ögonbrynen. Denna försvagning kan sitta i en till två veckor. Effekten av Botox / Azzalure är övergående – så också eventuella biverkningar.

 

Använd inte Botox om

• Du är gravid eller ammar.
• Du har en infektion på det planerade injektionsstället.
• Du är allergisk (överkänslig) mot Clostridium botulinum toxin typ A eller mot något av övriga innehållsämnen i Azzalure.

Botox/Azzalure

Teknologin bakom Botox / Azzalure

Botulinumtoxin A är ett naturligt förekommande bakterieprotein.

Mycket små doser av denna substans injiceras precis under huden i de muskler som behandlas för att minska rynkorna. Det ger en specifik blockering av nervimpulsen, vilket gör att dessa muskler som ger de kraftiga sammandragningar som framkallar rynkor slappnar av. Andra nervfunktioner, såsom hudens känslighet för beröring, påverkas inte.

Azzalure produceras av Galderma som har 30 års erfarenhet inom dermatologi. Galdermas fem forsknings- och utvecklingscentrum ligger i Frankrike, Sverige, USA, Schweiz och Japan. De spelar en viktig roll för att upptäcka och ta fram innovativa medicinska hudvårdslösningar för den globala marknaden.