Kemisk peel

Kemisk peel

Kemisk peeling kan göras på ansikte, hals, nacke, dekolletage och händer, och är ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. På Cia Medical skincare arbetar vi med produkter från Dr. Obagi ZO Medical.

Filosofin för Obagi är:

  • Förbättra hudens tolerans, styrka och cellförnyelse
  • Reparera skadat DNA
  • Minimera risker för hyperpigmentering
  • Stabilisera melanocyterna
  • Exfoliera döda hudceller
  • Aktivera cellförnyelsen
  • Slät och jämna till hudstrukturen
  • Öka spänst och fasthet
Kemsik peel

Hur fungerar kemisk peeling?

Syrorna, som appliceras på huden, skalar bort döda hudceller som täpper till porerna. Då stimuleras cellförnyelsen och huden får en bättre struktur. Det man vill uppnå med en kemisk peeling är en förbättring samt ”föryngring” av huden. Kemisk peeling hjälper även de som lider av acne, rosacea och hyperpigmentering.

 

ZO Retinol Treatment

En kemisk syrapeeling kombinerat med retinol för en extra boost! ZO Skinhealths retinol är kliniskt bevisad att förbättra ojämn hudton då den är uppbyggd med specifik inkapsling som en rktad och kontrollerad frisättning av retinol i huden. Den innehåller även lugnande ingredienser. Förväntade raktioner uppkommer ca. 36 h efter behandling med rodnad, flagning och irritation.Detta är övergående och en önskad reaktion för att uppnå ett önskat resultat. Slutresultatet med klarare, jämnare och en hud med ökad lyster uppkommer ca 5-7 dagar edter avslutad behandlning.

 

ZO Stimulation peel:

En mildare kemisk peeling som bidrar till en fastare hud, dämpar pigmenteringar och reducerar fina linjer och rynkor. Denna peeling innehåller mandelsyra, mjölksyra, citrussyra och kojicsyra och ger huden en mild exfoliering (avlägsnande av döda hudceller). Huden kommer kännas klarare, mjukare och smidigare. Denna peeling bör utföras i en kur på 5 ggr med 2-4 veckor mellanrum. Denna peeling passar alla hudtyper, går snabbt att utföra med snabb återhämtning utan flagning.

 

Efter din behandling med kemisk peeling:

Efter en mild peeling kan en lätt hudrodnad uppstå, men du kan oftast återgå direkt till vardagen. Efter en starkare peeling kan du bli mer röd och få en kraftig flagning på hudytan efter 3-7 dagar och efterbehandling med specifika produkter krävs. Viss ojämnhet kan uppstå i pigmenteringen på grund av behandlingen, och det är därför viktigt att inte utsätta huden för direkt solljus under de närmsta veckorna efter behandlingen. Använd alltid en sollotion med mycket hög solskyddsfaktor vid vistelse utomhus och återfukta huden.