Trådlyft

Vad är PDO-trådar?

Trådlyft är ett minimalt invasivt förfarande med upplösbara PDO-trådar (Polydioxanon- trådar som har används för suturer i över 20 år) och som bryts ner naturligt av kroppen över tid. PDO-trådlyft är avsett att för att föryngra och förbättra ansiktsstrukturen, vilket ger samma fördelar som ett ansiktslyft men utan behov av operation. Hudens läkningsprocess startar direkt under behandlingen i samband med att man för in nålarna (mekanisk stimulus) och pågår under flera månader, detta resulterar i hög produktion av kollagen och elastin, ökning av mikrocirkulation och förbättring av hudelasticiteten.

Thread lifting
Thread lifting mono

MONO trådar – är de enklaste typen av PDO-trådar som placeras ytligt i huden och verkar hudföryngrande genom att framförallt stimulera hudens kollagenproduktion och ger en huduppstramande effekt.

COG trådar – är försedda med taggar/hullingar för att haka fast i hudens vävnad och ge en omedelbar lyftande effekt.

Både MONO och COG trådar stimulerar gradvis hudens produktion av kollagen fram tills dess att den helt absorberats av kroppen som normalt sker inom 6 månader. Effekten/uppstramningen av behandlingen varar i mellan 1-2 år.

Resultat

Resultatet syns efter behandling, men optimeras successivt under ca. 3-4 mån. Därefter håller effekten ca. 1-1,5 år beroende på utgångsläge, livsstil och typ av hud.

Du behöver boka en konsultation för att få en bedömning om vilka trådar som passar just Dig.
I samband med det får du även prisuppgift.

ATT TÄNKA PÅ EFTER DIN BEHANDLING

  • Undvik intensiv träning (löpning, vikter, spinningpass, osv ) i en vecka efter behandlingen.

  • Undvik att använda blodförtunnande läkemedel (pavix, treo, ipren, kosttillskott) en vecka efter behandligen.

  • Använd inget smink de första 24 timmarna efter behandlingen.

  • Undvik bastu de första 2-3 dygn.

  • Undvik ansiktsmassage i 1 vecka efter behandligen.

  • Du behöver kontakta din behandlare om du har mycket smärta( som inte blir bättre av Alvedon), svullnad, blödning, snabbväxande ensidig svullnad.